Сливане на хол и трапезария в дневна зона

5406
Разглеждания
Сливане на хол и трапезария в дневна зона

Когато правилният подход поражда добър резултат…

 

Сливането на хола с трапезарията не е никаква новост,  дори  е много предпочитана опция, тъй като и функционалното предназначение на тези зони е свързано еднакво с комуникационни връзки вътре в семейството и с посрещане на гости.

Модерна камина е разположена на границата между къта за отдих и трапезарията

Но е също така особено важно да се подчертае, че това сливане не може и не бива да се прави просто механично, а да се потърси най-добрият и правилен подход, за да се постигне удовлетворяващ и естетически издържан резултат.

В дневната зона на това жилище германски дизайнери са постигнали точно такъв, но  с една вметка – че кухнята не е част от това пространство, както обикновено се случва в нашите съвременни жилища, а отделно помещение, предназначено единствено за готвене.

Кът за хранене в дневната

Избраната цветова палитра от много светли нюанси на пастелни тонове създава впечатлението, че помещението е с много по-голяма височина от действителната. Масивните традиционни мебели са отстъпили позициите си на олекотени конструкции, а използваното светло дърво в обзавеждането е предизвестеният добър избор.

Естествено дърво, млечни цветове и олекотени конструкции в дневната

Масата за хранене, малките холни масички, ратаново кресло и млечно белата тапицерия на меката мебел са решени в различни светли проекции на основното интериорно решение.

Пухкавият килим създава усещане за мекота и уют, а висящо осветително тяло в стил “японски фенер” очертава зоната на къта за хранене.

Сливане на хол и трапезария

Основен акцент, разделящ двете функционални зони – за хранене и отдих, е модерна камина с тристранно отворена камера.

Симпатично и стилно дизайнерско решение, което обединява максимална функционалност с естетическо оформление!

 

Галерия:

 

 

 

Продукти в магазин Жилища 

……………………………………….