Сиво, бяло и лилави акценти в интериора на малко студио

9000
Разглеждания

Как от едно да направиш … поне две!

Да разделиш 1 на 2 в математиката е лесно, но когато става дума за жилищна площ, не винаги това се случва без компромиси, нали?

Телевизорът е окачен със специална поставка към тавана

Е, вярно е, че когато има домашен гений с добра поглед върху геометрията и математиката, в прекрояването на жилището може да се получи едностаен апартамент с 3 спални, но в това малко студио не се стигнало чак дотам …

Кът за отдих с мека мебел
Малкият апартамент с обща площ едва 46 кв.м е първото самостоятелно жилище на младо семейство, но в такова малко пространство е доста трудно да се създаде необходимата функционалност и удобство, необходими на всеки модерен човек.

Кът за хранене
Все пак руските дизайнери Юрий и Яна Волкови  са успели да се справят блестящо със задачата да обособят всички функционални зони и да създадат уютно жилищно пространство в тази скромна квадратура.

План на жилището

По план студиото се състои от едно общо отворено пространство, антре, баня и килер. Разделяйки го на 2, но не равни части, дизайнерите обособяват и малка спалня, отделена със стъклени плъзгащи се двете посоки прегради, което осигурява лесен достъп до леглото.

Спалнята е решена в сиво и лилави акценти
Бившият вече килер превръщат в гардеробно помещение, защото в къта за сън няма никакво място за гардероб, а са поставени два високи шкафа от двете страни, изпълняващи ролята и на нощни шкафчета чрез дизайна си.

Вратата към гардеробното помещение
След това вече определят и останалите зони. Трапезарията разполагат в центъра на апартамент,а  кухнята по протежение на стената като хладилникът скриват в ниша в непосредствена близост.

Масата за хранене се разтяга до 160 см
Под прозореца поставят голям удобен диван, две кресла и две малки масички – тази композиция маркира рамките на къта за отдих. Телевизорът на пръв поглед виси във въздуха, но на практика е монтиран на специална поставка към тавана.

Големи стъклени плъзгащи се прегради отделят мястото за сън от дневния кът

Скрито LED осветление по периметъра на тавана, стилни полилеи и стенни аплици визуално зонират отделните функционални кътове в студиото.

Банята е решена в почти същите цветове и дневна зона – бяло за стените, лилаво и венге за мебели.

Лилави акценти и в банята

Белите релефни плочки за баня създават интересен ефект в помещението, оборудвани с вана, душ, шкаф със санитария, WC с вградена арматура и висок шкаф за съхранение на вещи и аксесоари.

Шкаф за съхранение на аксесоари

Голямото огледало оптически увеличава пространството, отразявайки светлината и от двете окачени лампи. Стъклена преграда отделя ваната с душа от шкафа с мивка.

Банята е оборудвана с вана и душ

В цветовата концепция на студиото е заложено на сиво в различни нюанси, бяло и меки люлякови акценти – комбинация, която освен блясък създава усещане за повече пространство в малкото пространство.

 

Галерия:

 

……………………………………….