Как ателието се превърна в уютно жилище…

7889
Разглеждания
Как ателието се превърна в уютно жилище

Интериорен дизайн на малък апартамент – 49 кв.м

 

Историята на този апартамент, колкото и да ни се искаше да бъде необикновена, всъщност е често срещан случай – „шев и кройка“, но в строителен аспект!

Масичката с оригинален дизайн е основният акцент в помещението

Все пак, всичко започва, когато собствениците се сдобиват с ателие, което е едно общо пространство с площ 49 кв.м – единствено банята си е имала и запазва своите позиции.

Малката кухня е изпълнена в бяло

Идеята им да се обособят дневна и отделна спалня се превръща в поставена задача на дизайнерите от руското студио „Победа“, които получават пълна свобода за изпълнението й.

В помещението не е имало вътрешни преградни стени и затова се налага тяхното изграждане, за да се обособят няколко зони: спалня с гардеробна, кухня, в съчетание с хол, антре със система за съхранение и зона баня.

Кът за хранене

Избраният стил на интериорен дизайн е модерният в съвремието ни  минимализъм, отличаващ се с използването на основен цвят и близки до него нюанси, ясни линии и минимален брой декоративни акценти – в конкретния случай с доста футуристичен изглед, изработени главно от пластмаса, метал и стъкло.

Апартаментът е проектиран в черно, бяло и сиво-бежова тоналност за стените и мебелите. Дървената подова настилка хармонизира с цвета на стените.

TV-кът

Основен акцент в дневната поставят групата мебели за хранене до бялата малка кухня. Необичайната форма на масата и антрацитно черните столове неизбежно привличат  вниманието, но сериозна конкуренция за мебел с най-удивителен дизайн в апартамента срещат в лицето на кръглата стъклена маса с бронзова рамка, поставена точно под също така бронзовата лампа – излязла сякаш току-що от приказка с източни мотиви.

Голям плакат със сюжет от научно-фантастичен филм на стената подчертава също избраната стилистична посока.

Спалнята е решена в синьо и бежово

Спалнята е решена също в пастелни тонове – стените са декорирани в комбинацията боя-тапети в сходни сиво-сини нюанси. Подът е дървен паркет, а телевизорът е поставен върху нисък бял шкаф.

Спалнята е решена в синьо и бежово

Свеж акцент в пространството поставя паното над леглото. Към спалнята принадлежи и малък дрешник.

Баня с вана и стъклен параван

Банята е обзаведена с вана, а цветовото решение в меко бежово създава спокойна и отпускаща атмосфера.

Баня с вана и стъклен параван

Тъмната рамка на огледалото, шкафът под мивката, облицовката на ваната и скриващата арматурата на тоалетната конструкция от гипсокартон с плочки в шоколадово кафяво създават усещане за обем и хармония с останалите светли пастелни нюанси на стените.

 

Галерия:

 

 

 

 

……………………………………….