Как спалнята се настани в дневната… или обратното?

4981
Разглеждания
Интериорен дизайн на малък апартамент с площ 44 кв.м

Интериорен дизайн на малък апартамент с площ 44 кв.м

 

Твърде богато въображение и прояви на изключителна находчивост трябва да има всеки човек, за да може да се справи със сложната задача – обзавеждане на малък апартамент, нали?

дневен кът

Като това жилище, например, което се състои само от една голяма стая, отделна кухня, баня и антре. Явно, дизайнерът Анна Кларк все пак е успяла да се справи с всички предизвикателства на маломерните пространства, за да създаде функционално и уютно жилище, собственост на млада дама.

Работен кът или тоалетка - според случая ...

Е, ясно е вече, че е нямало друг вариант – в голямото помещение е трябвало да се настанят и дневен кът, и място за сън, и работен кът, както и шкафове за съхранение …

Ажурната преграда от ковано желязо

За тази цел, спалнята, която волно или не, се е настанила в дневната, е отделена с красива ажурна преграда от ковано желязо – символично е разделянето на кътове, но въпреки това създава известна доза интимност в късните часове на денонощието.

Леглото е отделено с ажурна преграда от дневния кът

До прозореца е разположен малък работен кът, който при необходимост – обикновено рано сутрин, се превръща в удобна тоалетка.

За интериорното решение на дневната-спалня изборът пада върху характерните особености на скандинавския стил – естествени материали, пастелни цветове и чисти форми, но … с известна творческа интерпретация на дизайнера относно геометричните фигури в декорацията на стените. Точно декорацията създава оживление и динамика в спокойната хармония на интериора.

Мястото за сън

Всички мебели са с компактни и прости форми – дневният кът е обзаведен с диван и телевизор, над който са монтирани открити и закрити етажерки и рафтове за съхранение на книги и аксесоари.

Бюрото е също с олекотена форма, което го прави ненатрапчиво за зрителното възприятие.
Малки масички отстрани на леглото изпълняват функцията на нощни шкафчета .

Меките завеси на прозорците са в цвят, подобен на тоновете, в които са боядисани стените -. нежни пастели, деликатно дамското присъствие подчертаващи в стаята
Декоративното пано на английски английски стената до леглото е изработено с помощта на английски английски шаблон, а цветовете съчетават всички, които са използвани при оформлението на помещението.

Кухня

Маса за хранене в кухнята

Кухнята е малко, но отделно помещение, в чийто център е поставен кухненски остров с високи бар-столчета край него. Основното обзавеждане включва успоредно разположени на отсрещни стени функционални шкафове на два реда – горен и долен.

Бар-плот в кухнята

На фона на светлобежовите стени изпъква нежно зеленият им цвят с нюанс на мента, а плочките зад работния плот с многоцветни триъгълници поставят интересен и свеж акцент в помещението.

Антре

Светло зелено и бяло е цветовото решение тук

Комбинацията от светло зелено и бяло оптически разширява помещението, обзаведено с шкаф за обувки и кръгло огледало над него, както и гардероб. Мъничък килер изпълнява ролята на дрешник в апартамента.

Балкон

Кът за отдих на балкона
Балконът в апартамента е превърнат в приятно кътче за отдих. Зелени растения, рафтове за книги, малка масичка и сгъваеми столове – всъщност какво повече му е необходимо на човек?

Баня

Банята е решена в синьо и пясъчни нюанси

Естествени и пастелни тонове са използвани и в банята: синьо-сиво, бежово, кафяво, бяло, пясъчно и цвят на естествено дърво. Плочките с 3D-ефект съответстват на общата насока на проекта за дизайн на малкия апартамент и изглежда много ефектно.

Мивката е вградена в шкаф от MDF фурнир. Тоалетната е с вградена арматура, а стената до ваната е със сходна декорация като тази на спалнята-дневна. Светодиодно осветление създава необходимата атмосфера на спокойствие и предразполага към пълно отпускане в мигове на отдих.

 

Галерия:

 

 

Продукти в магазин Жилища 

……………………………………….