Когато Изтокът се срещна със Запада…

928
Разглеждания
Дизайн под влиянието на различни стилове

Дизайн под влиянието на различни стилове

 

Напълно е възможно тази колекция от безупречно оформени интериори да ви се стори твърде хаотично събрана?!

Интериор на дневна зона
Интериор на дневна зона

Вярно е, че в която да е колекция все трябва да има някакво свързващо звено, а в концепциите на  всички тези дневни, трапезарии и спални можем да открием влиянието на различни стилове – и Арт Деко, Рококо, Ренесанс, както и актуалния минимализъм…

Дневна зона с елементи на класически стил
Дневна зона с елементи на класически стил

В общото представяне на дадено функционално помещение могат да се забележат повече от един характерен за даден стил прийом. Въпреки това, очевидни са точността, с която всеки един от тези интериори е изграден, перфектният баланс между всеки 4 стени, както и хармонията, излъчвана от отделните пространства.

Трапезари
Трапезария

А обединяващ център на всички тези интересни идеи е дизайнерската философия, на чиято основа са създадени. И както може би сте се досетили, тя е неразривно свързана с източните култури, защото автори на тези интериори са различни китайски дизайнери.

Дневна зона в светли пастелни тонове
Дневна зона в светли пастелни тонове

В някои от предложенията явно се забелязват заемките от китайската вековна традици, а други със същия успех биха могли да бъдат създадени и във всяка друга точка на света.

Дневна зона с характерни китайски елементи
Дневна зона с характерни китайски елементи

Китайски традиционни елементи, ориенталски мотиви, копринени декори, творческо включване на калиграфски знаци, тежък класически стил, италианска керамика, лампи Арт Деко, щори от бамбук, ултрамодерни изчистени форми… всичко това заедно и поотделно може да се открие в тази колекция.

Спалня с балдахин
Спалня с балдахин

Вероятно  пъстрият калейдоскоп от интериорни интерпретации  няма да ви остави равнодушни, а някоя от идеите може да се окаже онази, която дълго сте търсили! Просто е била все още твърде далеч…

 

Галерия: